Advies

Wat doe je tegen koude voeten in bed? Een handige gids!

voeten in de sneeuw

Heb je vaak last van koude voeten in bed? Dit is een veelvoorkomend probleem, en heeft een eenvoudige verklaring! In dit artikel lees je er alles over en geven we je tips om van je koude voeten af te geraken! 

Waarom heb je koude voeten? 

Het bloed in je voeten stroomt dicht bij je huidoppervlak. Bij koude temperaturen krimpen de bloedvaten samen om warmteverlies te beperken. Dit zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar je voeten en kan zorgen voor een oncomfortabel gevoel. Voor sommigen kan het een medische oorzaak hebben, zoals het fenomeen van Raynaud of atherosclerose, maar meestal is het gewoon een natuurlijke reactie van het lichaam.

Hoe hou je je voeten warm?

Het is heel belangrijk om het hele lichaam warm te houden. Het lichaam beschermt zichzelf immers tegen kou door eerst de temperatuur van de ledematen te verlagen. Het is dus belangrijk dat je zorgt voor een volledig warm lichaam om koude voeten te voorkomen. Hier geven we je een aantal tips die je kan toepassen om je voeten heerlijk warm te houden tijdens het slapen: 

Tip 1: Zorg voor isolatie met droge lucht

Net zoals je huis beter geïsoleerd is met droge lucht (denk aan dubbele beglazing en spouwmuurisolatie), geldt hetzelfde voor je lichaam. Droge lucht is een uitstekende isolator. Dit komt doordat stilstaande droge lucht een lage warmtegeleiding heeft, wat betekent dat het warmte niet gemakkelijk doorlaat. Wanneer je beddengoed, zoals een merino wollen dekbed, droge lucht vasthoudt, vormt dit een warmtebarrière die je lichaamstemperatuur behoudt en voorkomt dat de koude van buitenaf doordringt.

Tip 2: Gebruik Merinowol

Merinowol, rijk aan natuurlijke lanoline, is perfect om droge lucht rond uw lichaam vast te houden. Investeren in een merino wollen onderdeken en dekbed kan een wereld van verschil maken. Wil je meer weten over merinowol? Klik dan hier

Tip 3: Ga voor een volledige bedekking met het juiste beddengoed

Zorg ervoor dat je jezelf volledig toedekt in bed, zodat er geen warmte kan ontsnappen. Een goede nachtrust zonder koude voeten begint bij de juiste bedekking. Neem zeker eens een kijkje in ons uitgebreid assortiment aan dekens en dekbedden
Naast het warm houden van het hele lichaam, is de keuze van beddengoed cruciaal. Merinowollen onderdekens en dekbedden bieden bijvoorbeeld niet alleen isolatie, maar reguleren ook de temperatuur, waardoor ze ideaal zijn voor alle seizoenen.

voeten van gezin in een bed

Conclusie

Het geheim van het vermijden van koude voeten in bed ligt dus niet alleen in de keuze van je beddengoed, maar ook in het zorgen voor een goede isolatie. Door je slaapomgeving te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je lichaam van top tot teen goed is bedekt, kun je een comfortabele en warme nachtrust bevorderen. 

Kies voor beddengoed dat je lichaamstemperatuur behoudt en tegelijkertijd ademend is, zodat je de hele nacht warm blijft. Een goede nachtrust is dus een combinatie is van de juiste temperatuur, comfort en de kwaliteit van je slaapaccessoires.

Wil je meer weten over hoe je je nachtrust kunt optimaliseren of ben je op zoek naar het perfecte dekbed? Contacteer ons of neem een kijkje op onze webshop