Onderhoud kussen

Onderhoud van je kussens

Wollen kussensloop

Voor een normale opfrisbeurt volstaat het de kussensloop te benevelen met zuiver water (met een plantenspuit bijvoorbeeld).

Voeg liever geen wolwasmiddel toe als u de sloop nadien niet uitspoelt.
Wacht twee tot drie minuten en wrijf de sloop droog met een schone doek.

Handwas is mogelijk in de badkuip, met lauw water en een wolwasmiddel, en nadien drogen over de lijn.

Wassen in de wasmachine kan eveneens, maar het blijft een risico. Als u wast op 30°C, met gebruik van een wolwasmiddel, en u houdt het toerental op 400, dan loopt het meestal wel goed af.

Binnenkussen

  • Het binnenkussen kan in de wasmachine gewassen worden op 60 graden. In de droger zal het volume van het binnenkussen terug wat toenemen.
  • Schud regelmatig je kussen op. Neem daarvoor twee diagonaal tegenover elkaar staande hoeken van je kussen tussen duim en wijsvinger en druk je handen met kracht tegen elkaar. Herhaal dit een paar keer. Neem dan de twee andere hoeken tussen duim en wijsvinger, en herhaal deze actie tot je kussen weer voldoende volume heeft.
  • Ook in de droogkast (op 40°C of 60°C) kan je het volume van je binnenkussen weer verhogen.
    Wassen kan op 60°C in de wasmachine. Maak de ritssluiting van je binnenkussen eventueel met een veiligheidsspeld vast aan de tijk, zodat het kussen niet kan openritsen tijdens het wassen.
  • Wordt je kussen na enkele jaren toch te plat, dan kan je een losse portie vulling bestellen in onze webshop aan een service-prijs. Een portie kussenvulling is het equivalent van de vulling van 1 kussen met de afmeting 60 x 60 of 55 x 65.