Onderhoud dekbed

Onderhoud van je dekbed

Lanolinerijke wol

Lanolinerijke wol is zelfreinigend. De lanolines maken wol vuilafstotend en bacteriewerend. Dagelijks opschudden en regelmatig luchten volstaan doorgaans ruimschoots om vele jaren van uw dekbed te kunnen genieten. Is de tijk te vuil? Dan kan u uw wollen dekbed wassen met alle voorzichtigheid.

Hoe uw wollen dekbed wassen

Wassen, kan, maar blijft een delicate zaak. Het wolvlies binnenin je dekbed zal bij elke (geslaagde) wasbeurt toch nog een heel klein beetje krimpen

(In het labo kwamen we bij het zomerdekbed uit op 0% in de lengterichting en 1,46 % in de breedterichting. Voor het winterdekbed was dat 1,46 % in de lengterichting en 1,50 % in de breedterichting) Wanneer u evenwel een fout maakt kan dat krimp-percentage een stuk hoger liggen. Behalve de temperatuur (30°C) en het gebruik van een wolwasmiddel, dien je er ook absoluut over te waken dat het toerental van je machine nooit hoger uitkomt dan 600 toeren per minuut. (Bij voorkeur zelfs niet hoger dan 400)

Verschillende klanten en gebruikers melden ons dat het gebruik van schoonmaakazijn in de plaats van een wolwasmiddel ook zou helpen. Dit hebben we zelf nog niet geverifieerd.

Naar de droogkuis

Indien u er tegenop kijkt om er zelf aan te beginnen, kan u het dekbed altijd ook naar de droogkuis brengen (Onze Nederlandse vrienden brengen het naar de stomerij). Deze specialisten ter zake weten wat wel en niet kan.

Vlekken kan je wel altijd zelf plaatselijk verwijderen met behulp van een eco vlekkenreiniger, groene zeep of ossengalzeep.

Laat je dekbed na het wassen drogen aan een droogrek en slaap als herboren in je dekbed.

Vrouw die slaapt op witte lakens en kussen