Advies

Hoe hou je jezelf warm tijdens koude nachten? 10 tips & tricks!

Happy family lying on bed at night and reading a book with flashlight

De winter is aangebroken, en met de komst van bittere koude nachten, is het belangrijker dan ooit om warm en comfortabel te blijven. Maar hoe doe je dat zonder jezelf bloot te stellen aan droge lucht en hoge energiekosten? Wij geven je alvast 10 praktische tips en trucs om warm te blijven tijdens die ijzige nachten.

Tip 1: Laagjes, laagjes, laagjes!

Trek meerdere lagen kleding aan. Laagjes werken isolerend en houden je lichaamswarmte vast.

Tip 2: Gebruik je warmtebronnen strategisch

Plaats kruiken of warmwaterzakken in je bed voordat je gaat slapen. Deze geven geleidelijk warmte af en zorgen voor een zalig verwarmd bed.

Tip 3: Sluit je ramen, maar ventileer slim

Houd ramen gesloten om de kou buiten te houden, maar ventileer wel kort om de luchtkwaliteit te behouden. Laat bijvoorbeeld je slaapkamerraam op een kier laten door de dag.

Tip 4: Investeer in goede isolatie

Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Dit houdt de warmte binnen en de kou buiten. 

Tip 5: Gebruik thermische gordijnen

Thermische gordijnen kunnen helpen om de warmte binnen te houden en de koude lucht buiten.

Tip 6: Gebruik wollen beddengoed

Niet alleen je huis heeft goede isolatie nodig, ook je beddengoed mag je niet vergeten. Wol is een uitstekende isolator. Een wollen onderdeken, dekbed en hoofdkussen houden droge lucht vast en zorgen voor extra warmte.

Deze wollen producten uit ons assortiment houden je ‘s nachts alvast zeker warm:

wollen onderdeken Merlanduo

Wollen onderdeken

Wollen dekbed Merlanduo

Wollen dekbed

Wollen hoofdkussen Merlanduo

Wollen hoofdkussen

Tip 7: Drink warme dranken voor het slapengaan

Een warme kop thee of (chocolade)melk voor het slapen gaan kan je lichaam verwarmen en je alvast heerlijk relaxen zodat je sneller in slaap valt.

Tip 8: Beweeg nog even voor het slapengaan

Lichte lichaamsbeweging voor het slapen verhoogt je lichaamstemperatuur en helpt je om sneller in slaap te vallen. Ga voor een rustgevende yoga of stretch nog even. 

Tip 9: Draag sokken tijdens het slapen

Het dragen van sokken houdt je voeten warm, wat bijdraagt aan je algehele lichaamstemperatuur. Zo slaap jij de hele nacht door, zonder wakker te worden van die vervelende tintelende tenen! 

Tip 10: Zorg voor droge lucht

Net als het isolatieprincipe van een huis, een thermoskan of zelfs een wollen dekbed, helpt droge lucht in je slaapkamer om de warmte vast te houden. Zorg voor een goede balans tussen warmte en ventilatie.

Conclusie

De koude nachten hoeven geen probleem te zijn als je de juiste strategieën toepast om warm te blijven. Van het slim gebruik van wollen beddengoed tot het strategisch plaatsen van warmtebronnen, deze tips zullen je helpen om comfortabel en warm de winter door te komen. Vergeet niet dat het behouden van je lichaamswarmte niet alleen gaat om wat je draagt, maar ook om hoe je je omgeving inricht. Met eenvoudige aanpassingen kun je genieten van een goede nachtrust, zelfs tijdens de koudste nachten!

Benieuwd naar onze wollen onderdekens, dekbedden en hoofdkussens die je ‘s nachts extra warm houden? Neem een kijkje in ons assortiment en ervaar zelf de warmte en het comfort van kwaliteitswol.

Lees ook zeker onze blog met tips om een frisse nachtrust te garanderen tijdens de zomernachten. Zo garandeer je een optimaal slaappatroon, het hele jaar door.