WINTER ACTIE - 20% Korting op alle producten, geen code nodig!
Advies

Hoe kies je het beste hoofdkussen? De ultieme gids!

allemaal kussens op een rij

Het selecteren van het juiste hoofdkussen is net zo belangrijk als het kiezen van de perfecte matras; het is een beslissing die niet alleen invloed heeft op je slaapcomfort, maar ook op je gezondheid en mentale welzijn. In deze gids lees je alles over hoe je het ideale kussen vindt! 

Pas je kussen aan je slaaphouding aan

Een ideaal kussen ondersteunt de nekwervels effectief en zorgt ervoor dat ze een neutrale, horizontale lijn vormen met de rest van de wervelkolom. Het identificeren van je slaaphouding is dus een essentiële eerste stap in je zoektocht naar het perfecte kussen.

Elke slaaphouding vereist een ander type kussen voor optimale ondersteuning. We zetten ze graag even op een rijtje: 

  • Rugslapers: Zij kiezen best voor een relatief plat of dun kussen om ervoor te zorgen dat hun hoofd niet te hoog wordt gepositioneerd.
  • Zijslapers: Zijslapers hebben een dikker kussen nodig om de afstand tussen hun oor en de buitenkant van hun schouder op te vullen.
  • Buikslapers: Een buikslaper slaapt best op een zeer plat kussen of zelfs zonder kussen. Zo zorgen ze ervoor dat hun nek niet te veel belast wordt. 
  • Peuters en jonge kinderen: Voor jonge kinderen is een dun kussen aan te bevelen voor een veilige en comfortabele rust.

Hou rekening met ergonomie

Voor zij die worstelen met nekpijn, kan een ergonomisch kussen dat de nek in een rechte lijn houdt, verlichting bieden. Deze kussens zijn vaak voorgevormd om je hoofd te “cradlen” of“ te omsluiten”. Dit soort kussens kunnen echter ook problematisch zijn voor mensen die veel bewegen in hun slaap omdat ze dan buiten de optimale steunzone van het kussen kunnen eindigen. Dit kan leiden tot minder steun en comfort als de slaper niet constant in de voorgevormde positie blijft liggen.

Ga voor een aanpasbaar kussen

Verstelbare kussens, met verwijderbare of toevoegbare lagen, zijn een uitstekende keuze voor degenen die hun kussen willen personaliseren. De breedte van je schouders en je favoriete slaaphouding bepalen of je een hoger of lager kussen nodig heeft.

Een innovatieve oplossing is bijvoorbeeld het MerlanDuo 16-in-1 aanpasbaar nekkussen! Dit kussen biedt een aanpasbaarheid die tegemoetkomt aan elke persoonlijke voorkeur en slaaphouding. 

Meisje met kussen op matras

Conclusie: Een goede nachtrust start met het juiste kussen

Het vinden van het perfecte kussen is een persoonlijke reis. Overweeg je slaaphouding, potentiële nekklachten en de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Met de juiste keuze kunt je genieten van een ononderbroken, comfortabele slaap die je de energie geeft die je om elke dag fris te beginnen! 

Ben je op zoek naar het perfecte hoofdkussen voor jouw slaaphouding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of neem een kijkje in ons uitgebreid assortiment