Achterhaal eerst je slaaphouding

Een kussen kiezen is een moeilijke opdracht. Net zo moeilijk als het kiezen van een matras. Hoewel er natuurlijk ook een stuk gevoel bij komt kijken, is er toch een objectief doel dat we daarbij best nastreven. De nekwervels, die integraal deel uitmaken van de wervelkolom, dienen net zoals de rest van die wervelkolom een horizontale rechte lijn te vormen. Daarom is je favoriete slaaphouding van groot belang bij het bepalen van de keuze.

 

Ik zet het even voor u op een rij:

Rugslaper: Een kussen voor een rugslaper zal eerder plat of dun zijn.

Zijslaper: Een kussen voor een zijslaper zal wat dikker zijn.

Buikslaper: Een kussen voor buikslapers zo plat mogelijk. Misschien kan u in dat geval zelfs overwegen om zonder kussen te slapen.

Jonge kinderen: Een kussen voor een peuter kan overigens ook maar beter zo dun mogelijk zijn.

 

Wat is ergonomisch goed voor je?

Een kussen voor nekpijn of nekklachten (of tegen nekpijn en nekklachten) is dan ook een kussen dat precies dik genoeg is om de halswervels een rechte lijn te laten volgen.

Er bestaan ook speciale ‘ergonomische’ kussens, waarbij vooraf een vorm werd uitgesneden, waarin je hoofd dan past zoals een vorm in een mal. Het probleem is dat zijslapers zich regelmatig omdraaien of verleggen, waardoor je voor een groot deel van de tijd niet juist op je kussen ligt.

Als je op je zij slaapt heb je een vrij hoog kussen nodig, om de halswervels in rechte lijn te houden met de ruggenwervels. 

 

Meer of minder kussenvulling?

Er zijn ook hoofdkussens die je zelf dikker of dunner kan maken, al naar gelang je buik-, rug -, of zijslaper bent, of volgens de breedte van je schouders. Die bepaalt immers ook of je een hoger dan wel een lager kussen nodig hebt.

Zo zijn er modulaire kussens op de markt met verschillende lagen boven elkaar die je kan weghalen of toevoegen. Maar dat kan ook eenvoudiger. Zo is het MerlanDuo binnenkussen voorzien van een rits, zodat je de holle-vezel-bolletjesvulling naar believen kan wegnemen of weer toevoegen. We leveren het binnenkussen standaard erg dik gevuld aan, maar is het je toch nog te dun voor je, dan kan je nog een extra portie van die kussenvulling bijbestellen.

Slaapwel.

kussen kiezen

Leave A Comment

WordPress spam blocked by CleanTalk.