De juiste matras bij rugklachten

Rugklachten

Heeft u rugklachten? Dan kan uw matras daar (mee) de oorzaak van zijn. Mogelijk is hij te oud. Misschien ondersteunt hij u niet voldoende of past hij zich niet goed aan uw lichaam aan.

Herstel uw rug

Op een correct gekozen matras recupereert uw rug elke nacht weer van de inspanningen overdag. De spieren ontspannen zich, kleine scheurtjes of verwondingen herstellen, en de tussenwervelschijven tanken het vocht terug bij dat ze overdag verloren zijn.

Moet uw rug dan ’s nachts vocht bijtanken? Ja, zeker wel. De tussenwervelschijven zijn de schokdempers tussen onze wervels. Zij zorgen ervoor dat we bij het bewegen, lopen, buigen, lasten dragen, die wervels niet beschadigen. Ze bestaan uit een taai maar buigzaam omhulsel en een gel-achtige massa binnenin. Door de verticale druk op uw rug overdag verliezen ze een flink gedeelte van hun vocht. Dat vocht moet ’s nachts weer aangevuld worden. Dat kan alleen, als de wervelkolom zo recht mogelijk ligt. Alleen dan krijgen de tussenwervelschijven een minimum aan druk te verduren. Uw lichaam moet daarvoor de nodige ondersteuning krijgen van uw matras, maar zeker ook voldoende aanpassing ter hoogte van heupen en schouders.

De juiste matras

Of een matras goed of slecht is, hangt dan ook misschien nog meer af van de slaper dan van de matras zelf. Bent u een rugslaper? Dan heeft u allicht een andere matras nodig dan een zijslaper. Uw wervelkolom heeft een andere vorm in vooraanzicht dan in profiel, toch? Bent u eerder lang of eerder klein? Zwaar of licht? Met al die dingen zal u rekening moeten houden, als u iets aan uw rugklachten wil doen.

De matrassenkiezer

MerlanDuo biedt u trouwens een uitstekend hulpmiddel om op een wetenschappelijke manier te bepalen welke matras het beste bij u past. Kijk zelf maar eens op de matrassenkiezer met welk type matras u uw rugklachten te lijf kan gaan.

Leave A Comment

WordPress spam blocked by CleanTalk.