WINTER ACTIE - 20% Korting op alle producten, geen code nodig!
Advies

Fris slapen, hoe doe je dat?

Dekbedw

1) Hou je slaapkamer fris

Verlucht je kamer

Het is belangrijk om dagelijks je kamers te verluchten. De vuistregel is minstens twee keer 15 minuten per dag. Doe dit ‘s ochtends of ‘s nachts wanneer het buiten net iets koeler is. De zon is het warmst rond de middag tot ‘s avonds 18 uur. Het is af te raden om je ramen een hele dag open te laten. Bij warme temperaturen is er meestal geen briesje en zorgt de lucht van buiten niet voor verluchting.

Verduister je slaapkamer.

Verduister je slaapkamer overdag. Hou het zonlicht buiten voor een frissere slaapkamer.

Zet elektrische toestellen af

Bijna alle elektrische toestellen zoals een televisie, radio of computer geven warmte af, ook in stand-by. Schakel ze voor het slapengaan best uit. Ook lampen geven warmte af, dus beter niet te lang laten branden.

2) Maak je lichaam fris

Neem een douche

Neem een douche voor het slapengaan om je even op te frissen. Opgelet: zet het water niet te warm, maar ook niet te koud. (want ook dan krijg je het te warm)

3) Isoleer en ventileer je bed tijdens je slaap.

Slaap onder merinowol

Een zomerdekbed voert het overtollige vocht feilloos af, en brengt een droog slaapklimaat en een aangename gevoelstemperatuur.

Slaap op merinowol.

Een onderdeken in merinowol zorgt voor een laagje droge lucht onder je lichaam, waardoor je lichaamswarmte gemakkelijk kan worden afgevoerd.