WINTER ACTIE - 20% Korting op alle producten, geen code nodig!
Advies

Koude nachten?

Happy family lying on bed at night and reading a book with flashlight

En daar waren ze dan. Koude nachten. Bitter koude nachten eigenlijk. Polar Vortex nachten. Zo hebben we ook weer eens een nieuw woord geleerd.

Wat doe je dan? Je kan de ramen dichthouden en de verwarming hoger zetten, maar dan wordt de lucht zo droog dat je er wel eens een keelontsteking aan zou kunnen overhouden. De verwarming hoger en het raam op een kier is voor lijf en leden een stuk beter, maar niet voor het milieu en je portemonnee.

Beter is het om te zorgen dat je het lekker warm hebt in je bed. Je lichaam is een prima kachel, maar een goede isolatie blijft noodzakelijk.

Droge lucht is een prima isolator. Met droge lucht isoleer je uiteindelijk ook je huis. De spouw in de muur dient om voldoende droge lucht vast te houden (tussen het verder uiterst lichte isolatiemateriaal). Dubbel glas, maar bijvoorbeeld ook uw thermoskan werken volgens hetzelfde principe.

Stop je tussen de wol

Je kan dit gegeven ook perfect toepassen in jouw bed. Een merinos wollen onderdeken houdt flink wat droge lucht onder je lichaam vast. Een merinos wollen dekbed doet hetzelfde boven je.

Is het dus wat kouder in je slaapkamer? Geen probleem. Tussen de wol heb jij het lekker warm.

Wollen producten die je ‘s nachts extra warm houden

Wollen onderdeken

Wollen dekbed

Wollen hoofdkussen